UGREJTE SE UZ MASAŽU VULKANSKIM KAMENJEM

1-15-2020

Šta je masaža vulkanskim kamenjem?
Masaža vulkanskim kamenjem je prirodna terapija za napete mišiće i oštećena meka tkiva. Tokom ove terapije, glatko i toplo kamenje se stavlja na određene regije Vašeg tela kako bi pojačalo dejstvo i benefite. Ovo kamenje je uglavnom napravljeno od bazalta, vrste vulkanskog kamenja koje zadražava toplotu zbog visokog sadržaja gvožđa. Greje se na oko 50-60 stepeni u čistoj vodi u grejaču. Ponekad se koristi i hladno kamenje kako bi se opustio mišić. Jednom zagrejano kamenje, postavlja se duž kičme, grudi, lica, dlanova, stopala i nožnih prstiju.

Koji su benefiti masaže vulkanskim kamenjem
Masaža vulkanskim kamenjem nema samo benefite na fizičkom nivou već i na mentalnom.
• Ublažava napetost mišića i bol:
Toplota kamenja pomaže povećavanju dotoka krvi u tretiranim područjima i opušta Vaše mišiće, omogućavajući terapeutu da efikasnije manipuliše mekim tkivima kako biste se oslobodili napetosti.
• Bolja cirkulacija krvi:
Pošto je kamenje postavljeno na određenim energetskim tačkama na Vašem telu, toplota iz kamenja lako može prodirati kroz tkiva tela, otvarajući krvne sudove, što rezultira boljom cirkulacijom
• Smanjuje stres i anksioznost:
Masaža toplim kamenjem može uticati i na mentalnom nivou. Nekoliko studija pokazuje da ublažava mentalni stres, napetost i pomaže u borbi protiv anksioznih poremećaja.

Zašto treba ići na masažu toplim kamenjem?
Ako imate napetost ili bolove u mišićima, masaža vrućim kamenenjem je savršena vrsta terapije koja vam je potrebna jer vas ova tehnika opušta i umiruje bol. Vruće kamenje povećava osećaj smirenosti kada se potapa u esencijalno ulje.
Šta možete da očekujete?
Terapeut će zagrejati vulkansko kamenje i staviti ga na Vaše telo da pospeši duboko opuštanje tkiva. Zatim će nežno kliziti kamenjem po Vašem telu i koristiće različite tehnike masaže, poput dugih poteza, kružnih pokreta, tapkanja. Masaža toplim kamenjem traje 90 minuta.
Mere predostrožnosti:
• Izbegavajte masažu vrućim kamenenjem ako imate upalu kože, krvne ugruške ili prelome
• Trudnice se moraju posavetovati sa svojim lekarom pre nego što razmotre bilo koju vrstu masaže
Saveti koje treba imati na umu
• Hidrirajte svoje telo pijući puno vode
• Ne uzimajte obilan obrok pre masaže
• Uvek kažite svom terapeutu o bilo kojim medicinskim stanjima
• Izbegavajte naporne vežbe ili aktivnosti najmanje nekoliko sati nakon masaže
Rezervišite Hot Stone masažu već danas