9 NAMIRNICA KOJE HRANE KOŽU ZA VREME JESENJIH I ZIMSKIH MESECI

10-15-2019

Kada dođu jesen i zima a sa njima i hladnije vreme, koža može puno da pati i to dolazi kao posledica hladnog i suvog vazduha. Koža može izgubiti vlažnost i postati gruba usled suvog vazduha. Upravo zbog toga, naš savet je da se tokom hladnih meseci uvedu neke određene namirnice u ishranu kako bi koža ostala meka i nežna:
• Avokado sadrži zdrave masti koje pomažu da se koža ne suši, štite je od oštećenja i pospešuju vedrinu i mladalački izgled. Takođe imaju i prirodna anti-ageing svojstva.
• Brokoli sadrži vitamin C koji sintetiše kolagen, protein koji čini kožu čvrstom i sprečava preranu pojavu bora.
• Šargarepa, koja je bogata beta karotenom i likopenom, štiti kožu od lošeg uticaja UV zračenja.
• Kokosovo ulje sadrži masti koja imaju antibakterijsko i antigljivično svojstvo koje utiče i na vlažnost kože kao i na prevenciju akni.
• Grejpfurt je bogat karotenoidom koji utiče na glatkoću kože. Kada kupujete grejpfurt, obratite pažnju crveno-rozikastu boju kore jer ta boja potiče iz likopena a to znači da je voće puno karotenoida.
• Ovsene pahuljice imaju u sebi dosta antioksidansa, zajedno sa vitaminima i mineralima koji doprinose zdravlju čitavog organizma pa i kože. Kada se primenjuju lokalno, vlakna iz pahuljica pomažu u otklanjanju površinskog sloja ćelija kože i sprečavaju crvenilo.
• Maslinovo ulje snabdeva kožu zdravim, nezasićenim mastima, koje imaju antiage benefite.. Bogato je vitaminom E i koristi se za prevenciju i tretiranje suve kože.
• Spanać i zeleniš kao što je kelj, puni su gvožđa, omega 4 masnim kiselinama kao i vitaminima A, B i E koji štite kožu i poboljšavaju imuni sistem. Fitohemikalije i olati takođe utiču na hidrataciju kože i održavaju je zdravom.
• Slatki krompir (batat) je odličan izvor vitamina A, koji pomaže u zadržavanju vlage, daje koži zdrav sjaj i štiti je od oštećenja.

Naša preporuka je da se uradi i serija profesionalnih tretmana lica za hidrataciju i revitalizaciju kože, koja su na prirodnoj bazi i ne koriste agresivne metode, koje dodatno mogu da pogoršaju suvoću kože.

PHYTS Enregy Vital – anti-age tretman sa kiseonikom sadrži potpuno prirodne i organski sertifikovane sastojke, što ga čini izuzetno sigurnim i zdravim za kožu. Ovaj tretman regeneriše, hidrira i osvežava kožu lica. Dejstvo hlorofila i braun algi, koje su osnovni sastojci ovog tretmana, Vaša koža bi ponovo disala, obnovila prirodnu svežinu i sjaj.